Et døgn på Phu Quoc

Og endelig var dagen kommet da vi skulle til eventyrlige og eksotiske Phu Quoc! Lange, fine strender, en koselig by og et skikkelig strandparadis! Vi gledet oss :)

Ser det ikke bare herlig ut??


Sunset at Phu Quoc, Vietnam


Men den gleden varte ikke lenger enn til vi kom til flyplassen på vei ut til øya. Vi ble nektet å sjekke inn på flyplassen, fordi Vietnam Airlines personal mente vi ikke kunne presentere kredittkortet vi hadde betalt billetten med. Det de ikke skjønte var at et reservasjonsnummer for flybilletter og de fire siste sifrene på et kredittkort ikke er det samme. Utrolig, men rett før avgang slapp vi gjennom, og kom oss på et lite propellfly som skulle fly oss ut til Phu Quoc!

På flyplassen ble vi nærmest løpt ned av en hær med taxisjåfører med kart og lapper, og det var nesten så de tok koffertene våre for å sørge for at de fikk oss inn i bilen sin. Godt vi ikke lot en av taxisjåførene overtale oss til å bli med dem! Hotellet vi skulle bo på kom med en hel buss og hentet nesten hele flyet!

Bilveien


R0016391


Når et helt busslass kommer til samme hotell på en gang blir det venting, vi ventet i langt over en time før vi i det hele tatt fikk sjekke inn, også måtte vi vente to timer til før rommet var klart.

Den idylliske stranden så slik ut


Beautiful Beach


Da vi endelig fikk rommet vårt fikk vi sjokk! Det var faktisk mye verre enn gjestehusene vi var innom i Luang Parabang, og de var ikke særlig fine. Luftfuktigheten var vanvittig høy og alt i hele rommet var vått, og det var møkkete, veldig møkkete! For å gjøre misnøyen komplett gikk vi på hotellets restaurant for å spise lunsj, men maten var faktisk helt uspiselig, halvstekt og ikke ren, så det ble ingen lunsj den dagen. Vi forsøkte å skaffe oss en oppgradering, og ba om å få se på presidential suite, men den eneste forskjellen mellom den og vårt standardrom var havutsikten i motsetning til bassengutsikt!


Beautiful, but trashed fishing village on Phu Quoc...


Så vi dro ut på hotelljakt, men på en liten øy er det ikke så velig mye å velge mellom. Vi fant tilslutt et hotell som skulle være ”øyas fineste” men også det hotellet var møkkete og kjempe ekkelt.

Kvelden nærmet seg, og vi begynte å få litt panikk og vi var veldig sultne L Vi måtte finne et sted å sove, for så å forsøke å komme oss tilbake til Ho Chi Minh City dagen etter. Valget falt til slutt på Eden hotell. Der var det vertfall ikke like vått som på de andre hotellene, takket være klimaanlegg, men sengetøyet så ikke vasket ut og det var flekkete, det lå lange hår på badet og masse støv og dritt på gulvet og mange mygg!! Vi måtte dra på øyas eneste supermarked å kjøpe Pringles, som måtte duge som både middag og lunsj.

Det ble ikke så mye søvn den natten, og heldigvis fikk vi endret billettene våre og reiste tilbake til Ho Chi Minh city tidlig neste morgen, under et døgn etter at vi hadde kommet.

Det eneste flyselskapet som hadde nøyaktig to ledige billetter var Mekong Air, på førsteklasse.


EI-DUX CRJ-900 Air Mekong


Vi skal aldri mer høre på eksotiske og gode reisetips! For et grusomt sted!

?>

Leave a Reply