Thap Ba Hot Spring

Denne gjørmete opplevelsen fikk vi anbefalt av hotellet.

De er virkelig litt vel oppfinnsomme når de velger navn på attraksjonene sine her i Vietnam. Så fort vi fikk høre ordet ”Hot Spring” var vi sikre på at vi skulle hoppe ned i et hull i bakken med naturlig varme kilder!

Men det fikk vi altså ikke. Dette var nemlig et spa, men ikke et helt vanlig spa. Thap Ba er et gjørmespa.

Det lå langt inne på landsbygda i ingenmannsland. Da vi kom fram fikk vi valget mellom å hoppe ut i et digert gjørmebasseng sammen men en haug andre mennesker eller et VIP-spa. Valget var ikke så vanskelig, og det ble VIP :)

Det var et skikkelig heldags-spaopplegg og vi fikk tilbud om å bli der i hele 11 timer! Men for vår del holdt det lenge med fire. Skulle vi rekke tilbake til hotellet før midnatt var det bare å sette i gang med spabehandlinger!

VI ble raskt sjekket inn på et hotellrom (!) på VIP-spaet. Men før vi kunne starte spaprogrammet måtte vi velge oss ut et antrekk!

Det hele startet med at vi måtte gå gjennom en liten trang gang der det sprutet vannstråler ut på begge sider. Denne gangen ført til vår store glede til et boblebad! Og der satt vi og lot tankene flyte til vi ble bedt om å hoppe videre til et stort svømmebasseng. I dette svømmebassenget var det veldig varmt mineralvann.

Vi svømte noen lenger i bassenget, men mineralvannet fikk oss til å synke til bunns og vannet var så varmt at vi ble veldig døsige. Etter noen minutter måtte vi gi opp i frykt for å drukne.

Veldig varme og passelig trette ble vi sendt videre til et steamrom og en badstue. Men da vi kom dit var vi så varme og øre i toppen at vi ikke orket noe mer enn å titte inn døra.

Neste post på spaprogrammet var gjørmebad! På VIP-rommet sto det et eget gjørmebadekar og ventet på oss. Spavertinnen sto allerede og ventet på oss, og til vår store forundring var det faktisk gjørme som kom ut av kranen da hun skrudde den på. Vi hoppet ut i gjørma og dukket under med hele hodet. Det skulle visstnok være så bra for håret! Etter nesten en halvtime i gjørma var det på tide å prøve å få den av seg igjen, men det var rett og slett ikke mulig.

Så var det 20 minutter i urtebad og deretter 120 minutters lang massasje!

Ingvild har fått på seg massasjeklærne!

Dette var en veldig morsom opplevelse! Anbefaler alle å prøve dette! :)

?>

Leave a Reply