Tu Duc

Været her har blitt kaldt :( Det regner litt og det blåser, så da var det på med vinterklær igjen.  I dag er det nest siste dagen i Hue, og snart skal vi sette kursen noen timer lenger syd og forhåpentligvis mot varmere vær :)

I dag har vi besøkt To Ducs gravsted. Vi hadde egentlig tenkte til å gjøre det i går, men regnet satt en stopp for det.

Tu Duc var den fjerne keiseren i Nguyen-dynastiet i Vietnam og regjerte fra 1847 til 1883. Det er utrolig hvor store disse keisergravene er. Her på Tu Ducs gravsted kan man virkelig dra på en heldagsutflukt! Stedet var dekket av templer, bygninger, skoger, innsjøer og gangveier.

Et lite visdomsord fra Ingvild :)

Utenfor inngangen sto det mange boder der de lokale solgte suvenirer. Selgerne her er utrolig slitsomme, de hyler på deg og lar deg ikke gå forbi uten at de har vist deg samlingen sin som gjerne består av alt fra t-skjorter til våpen. I et forsøk på å komme unna en av de slitsomme selgerne prøvde vi å prute noen vesker langt ned i pris. Planen gikk rett i vasken og prutingen fungerte utmerket! Å presse prisen er noe vi aldri har gjort før så i ren forfjamselse over hvor enkelt det var slo vi til og kjøpte to ”Hue-vesker”.

?>

Leave a Reply