På vei til Vietnam

I dag har vi kommet til Vietnam!
Det tok sin tid å komme seg gjennom passkontrollen, og ikke minst å skaffe oss ”Visa on Arrival”. Skiltingen og informasjonen på flyplassen i Hanoi er omtrent ikke eksisterende, og det er flere enn oss som er forvirra. Om litt fant vi fram til visumkontoret og selvfølgelig stilte vi oss i en milelang kø som viste seg å være feil kø. Det tok oss minst en halvtime å rote oss fram til rett kø, også var det venting igjen i den køen før vi måtte stille oss i flere andre køer. En kø for å levere fra seg passet, en kø for å betale for visum og enda en kø for å få passet tilbake. Det tok sin tid ja.

Lao Airlines Plane

Med nytt visa i passet måtte vi igjen lete oss fram til bagasjen, som vi var hellig overbeviste om at vi ikke hadde ”rukket” etter over en time i visumkø. Men så feil kan man ta, bagasjen hadde enda ikke kommet seg ut av flyet da vi endelig kom til rett sted. Venting igjen.

Da bagasjen endelig kom, hadde de slengt all bagasjen fra flere fly på samme rullebånd. Og da var det bare å vente til de aller mest stressa passasjerene hadde fått tak i sin bagasje, før vi endelig fikk tak i vår bagasje.

Hotellet skulle hente oss på flyplassen, og utrolig nok hadde det faktisk møtt opp en mann! Tidligere har vi bestilt ”pickup” fra flyplassen til alle hotellene vi har vært på, men så langt har ingen møtt opp, før nå.

three little pigs

En ung gutt med en liten bil ventet på oss på flyplassen, men han skulle ha med seg flere passasjerer, som vi naturligvis måtte vente på. Sjåføren kom i en liten personbil, og vi var fire personer, med bagasje, som skulle inn i bilen. To hyggelige svensker og oss. Det var langt fra plass nok til alle fire i den lille bilen, så hotellet måtte ordne med ny transport. Det tok sin tid det også gitt…

Det er to dager til det kinesiske nyttåret går av stabelen i byen, og det er tydeligvis en STOR høytid her. Tusenvis av mopeder og biler, og utallige appelsintrær, som vi enda ikke har skjønt hva skal brukes til, fyker rundt på veiene til alle kanter.

Det er allerede flere timer siden vi har landet, og hotellet vårt ligger på andre siden av byen. Vi har en lang biltur i vente.

Endelig framme på hotellet, og igjen blir det hotellproblemer. Det virker som en forbannelse hviler over det første hotellet vi skal til hver gang vi kommer til et nytt land. Vietnam er det tredje landet vi er i, og heller ikke her får vi hotellrommet vårt på første forsøk.

De som skulle ha sjekket ut rett før vi kom har havnet i en motorsykkelulykke og ligger på sykehuset. Så forståelig nok har de hatt helt andre ting å tenke på enn utsjekking.

Hotelleieren forsøker å gi oss et mindre fint rom, som minnet mer om et rottereir enn et hotellrom, nei takk! Nei vel, men da kan dere vel bo hos fetteren min?

Det ble en ny hotellreservasjon for å si det sånn, og for å komme oss dit måtte vi krysse byen igjen.  Når vi kom til det nye hotellet hadde de ikke mottatt reservasjonen vår enda, så vi ble pent nødt til å vente på at den skulle komme inn, og på at de skulle klargjøre et rom til oss.

Kinesisk juletre
mandarin orange tree

Nå, mange, lange timer etter at vi landet, har vi endelig kommet oss inn på et hotellrom :)

Det er kjempe kalt her! Befolkningen går i boblejakker, luer og andre varme plagg, vi på den andre siden, går iskalde rundt i sommerkjoler.

?>

Leave a Reply