Hoan Kiem Lake

I dag er det den tredje dagen vår i Hanoi og hele byen er stengt på grunn av feiringen av det kinesiske nyttåret. Og hva gjør man i en stengt by? Jo, man besøker attraksjonene uten åpningstider, som innsjøen Hoam Kiem Lake.

Det var utrolig mange mennesker ved innsjøen i dag, Det var selvfølgelig flere enn oss som var på jakt etter noe å bedrive tiden med. Vietnamesere er tydeligvis vant til å måtte sloss om plassen! De sniker i køer og dytter deg bort for å komme fram først. Hvis du vil komme deg fram i denne byen nytter det ikke å være høflig eller vente til det er din tur, men man må gjøre som alle andre, bane seg vei.

Det kalde været er ingen hindring lenger :)

Hoan Kiem betyr noe slikt som ”Innsjøen med det gjenopprettede sverdet”.   Navnet stammer fra keiseren Le Loi som dyppet sverdet sitt i innsjøen før han vant et slag mot Kina.

I innsjøen bor det også noen veldig spesielle skilpadder som er utrydningstruet, men de så vi ingen av.

Et lite tempel som ble reist til ære for en militær leder på 1600-tallet kan man også se i innsjøen.

Innsjøen ligger midt i byen og en fantastisk vakker om kvelden!

Etter besøket i innsjøen dro vi tilbake til hotellet for å varme oss litt, og for å bestille dagens andre romservice-måltid. Godt hotellet har en stor meny :)

?>

Leave a Reply


Fatal error: Call to undefined function goto_previous_post() in /home/content/56/6907456/html/wp-content/themes/Tropic Affair/Tropic_Affair/single.php on line 38