Hanoi

Det har ikke blitt noe varmere siden i går, og det er bare en ting å gjøre med det; ut å handle vinterklær.  Det passer egentlig veldig fint for da kan vi se litt av byen i samme slengen!

Kjøretøyene i denne byen tuter konstant. Tut, tut, tut, herregud! Vi har aldri hørt så mye tuting før, selv etter å ha bodd i Spania.

Og folk ler av oss, og peker, helt åpenlyst. Vi skjønner jo ingenting, men vi må jo se litt rare ut? Spesielt hyggelige er det vertfall ikke… dette kommer til å bli en lang uke.

Vi drar til et av byens handlesentre, og det blir både vinterjakker, sko med for og vanter :)

I den ene butikken vi handlet i jobbet det to jenter som ikke kunne et eneste ord på engelsk. Etter at vi trodde di hadde betalt forsøkte de så godt de kunne og forklare oss ett eller annet på vietnamesisk. Vi skjønte ikke jo et ord av det, men det var helt tydelig at de ville ha bankkortet en gang til. Iskalde som vi var, og desperate etter varme klær, ga vi det fra oss igjen.

De dro kortet fram og tilbake i maskinen sin flere ganger og til slutt dukket det opp to store smil bak kassen. Vi tok det som et OK, men nest neste post på dagens tapet er å komme seg tilbake til datamaskinen for å sjekke saldoen!

Vi har sett noen få solstråler og benytter anledningen til å suge til oss den varmen vi kan først, over varm kaffe!

Det er en helt ny opplevelse og puste inn vinterluft, forurenset vinterluft. Lufta er ikke særlig frisk, bare veldig kald. Ikke akkurat som norsk vinterluft, som er verdens beste!

Overalt står det ”Godt nyttår”, og det setter oss litt ut. Man får en litt rar følelse av at det er desember, spesielt siden det er så kaldt her.  Overgangen til et nytt år er ingen spøk her i Vietnam. Ved en tilfeldighet finner vi heldigvis ut at alt stenger i høytiden, og høytiden er lang. Butikker, restauranter og supermarkeder stenger. Hyllene ryddes og vinduene i butikkene tømmes i rekordfart, i dag er siste dagen byen holder åpnet og alle vil hjem for å starte en hell uke med fri.

Gung Hei Fa Choi

Vi må til et supermarked, og det litt fort! Men de fleste supermarkedene har allerede stengt.  Utrolig nok klarer vi å kommuniser, ved hjelp av miming,  med en taxisjåfør som kjører oss til andre siden av byen der det er et supermarked som faktisk fortsatt er åpnet.

Supermarkedet viser seg å  være et gigantisk varemagasin, men etter at flere millioner mennesker har vært på høytidshamstring er hele butikken ribba. Også her holder de på å stenge dørene, men vi klarte så vidt å få med oss to store vanndunker på vei ut. Kanskje vi må klare oss på 10 liter vann den neste uka? Ikke vet vi, men dette byen er snart stengt for dette året og åpner ikke igjen får langt ute i neste år!

?>

Leave a Reply


Fatal error: Call to undefined function goto_previous_post() in /home/content/56/6907456/html/wp-content/themes/Tropic Affair/Tropic_Affair/single.php on line 38