Dragebåt på Parfymefloden

I dag har vi besøk den kjente pagoden Thien Mu. Pagoden ligger ved Parfymeflodens bredder så den beste måte å komme seg dit på er å ta en dragebåt fra Hue.

Det var hotellet som organiserte dragebåtturen for oss, og den turen viste seg å bli noe helt annet enn en framkomstmetode. Vi ble hentet på hotellet av en haltende mann med masse skrubbsår i ansiktet. Han kunne ikke et ord på engelsk, og han så passe tvilsom ut. Heldigvis, tenke vi, så kom han til fost og vi fikk beskjed om å følge etter han. Så vi gikk til havnen der en dragebåt sto og ventet på oss. Dragebåten vi skulle ta var mye mindre enn de store båtene som vanligvis frakter turister fram og tilbake, og det var bare vi som skulle ta båten.

En veldig søt dame møtte oss i døra på den falleferdige dragebåten med et stort smil om munnen :) Denne båten viste seg å være hjemmet hennes, der hun bodde sammen med mannen som hentet oss på hotellet og barna deres. I ”stua” hadde de satt fram to plastikkstoler vi fikk sitte på under turen.

Denne familien livnærer seg på å kjøre turister fram og tilbake til pagoden, og på å selge suvenirer som de hadde stablet langs veggene i båten.

Den søte damen hadde en liten bandasje rundt fotet og kunne ikke gå på de ene beinet sitt, så hun hoppet rundt oss og viste oss suvenirene sine.

Samtaleemnet vendte seg brått fra bilder og bokmerker til en alvorlig motorsykkelulykke hele familien hennes nylig hadde vært utsatt for da hun viste oss hvorfor hun haltet på den ene foten sin. Hun hadde revet av seg nesten hele foten, og noen hadde forsøkt å sy den på igjen, med en slags søm som gikk nesten hele veien rundt ankelen hennes. Det hele så ut som om det var hentet rett ut fra en skrekkfilm. Det var sydd med noe som minnet om blå fisketråd og med versoversting. Vi har helt uforberedt på det groteske synet og falt nesten ned fra de to plastikkstolene vi satt på!

Plutselig skjønte vi hvorfor mannen hennes haltet og hadde sår i ansiktet. I neste øyeblikk kom det en liten gutt på 6 år tuslende inn til oss med en plastikkpose til suvenirene vi hadde kjøpt. Også han var fryktelig skadet og hele ansiktet hans var et stort sår. På motorsykkelen hadde de også hatt med seg en liten jente på bare 5 måneder, men alt vi så av henne var et lite bilde som hang på veggen..

Turen med dragebåt var en veldig spesiell opplevelse. Ingen i den lille familien hadde verken hele eller rene klær og det så ut som om det var minst to uker siden forrige bad i den møkkete elva. Det gjorde et veldig sterkt inntrykk å se hvordan noen mennesker faktisk bor og lever. Alt i alt hadde vi en veldig fin båttur på Parfymefloden, og dragebåten fraktet oss trygt både fram og tilbake. En tur med dragebåten til denne familien anbefales på det varmeste!

?>

Leave a Reply