Citadellet

Nå har vi vært noen dager i Hue, og det er virkelig en koselig by. Byen har også sine baksider, men det skal vi skrive mer om i et annet innlegg.

Byen kan skilte med noen store kulturelle attraksjoner som trekker til seg mange turister. Hue er også kjent som ”keiserbyen” fordi dette var keiserens hovedstad fra midten av 1700-tallet til midten av 1900-tallet. I dag har vi besøkt keiserens by, eller Citadellet i Hue.

Heldigvis er det litt mer orden på taxiene her enn det var i Hanoi, men vi er likevel alltid like redd for at taxisjåføren skal kjøre oss til en gudsforlatt enda av byen ved en ”feiltakelse”! Vi kom oss trygt fram og tilbake :)

Citadellet dekker et gigantisk område! Vi fikk nok ikke med oss hele stedet, men områder var symmetrisk, så har du sett høyre har du sett venstre.

Været var strålende! Det var utrolig deilig og for en gangs skyld kunne gå på beina uten å måtte være redd for å bli påkjørt og slippe å gå sikksakk mellom motorsykler.

Og som vanlig lurer vi alltid på hva som ligger rundt neste sving, og neste,  og neste og så hadde vi gått oss bort!

Byggingen ble startet på 1800-tallet da tusenvis av vietnamesere bygget hele stedte for hånd.

Mye av festningen har dessverre blitt veldig ødelagt gjennom mange år med krig, og når vi var der hadde de så vidt startet opprusingsarbeidet på noen få steder.

Innenfor festningsmurene ligger det et mindre citadell, ”Den forbudte, rosa by” det kun keiseren og hans nærmeste slapp inn.

Dette flaggtårnet er Vietnams høyeste og det har blitt ødelagt av tyfoner to ganger!


?>

Leave a Reply