River Kwai og Death Railway

Vi tok en helgetur til en by som heter Kanchanabrui, for å komme oss bort fra alt maset i Hua Hin og for å se Death Railway og Riwer Kwai.

Tusen vis av allierte krigsfanger og asiatiske arbeidere jobbet med å bygge denne Death Railway under den japanske hæren for å bygge denne 415 km lange jernbanen mellom Thailand og Burma. Jernbanen skulle frakte forsyninger til Bruma der der japanerne kjempet mot den britiske hæren. 

Under andre verdenskrig ble broen bombet flere ganger, men har blitt bygget opp igjen.

Dette måtte vi se med egne øyne. Til vår store glede kunne vi gå på skinnen over broa.  Det var passe skummelt! Det var langt ned og broa så ikke ut til å være i så god stand. Broen er ikke akkurat “tett som en vei”, men vi balanserte så godt vi kunne på skinnene. Det var faktisk nummeret før Ingvild falt gjennom skinnene og ned i vannet, men det gikk bra :)

Rett etter at dette bildet ble tatt så kom toget, det var så vidt Solveig rakk å smile før hun måtte smette ut på en liten avstikker på broa for å unngå toget!

Det opprinnelige toget som gikk her under krigen har havnet på museum,

?>

Leave a Reply