Loy Krathong!

I november feires lysfestivalen Loy Krathong (loy betyr ”flyte” og krathong betyr ”flåte”) over hele Thailand.

Dette feires ved at ”alle” lager krathonger av bananblader eller halve kokosnøtter som de fyller med blomster, lys og røkelse. Krathongene settes på vannet, slik at de skal bringe et langt, godt og lykkelig liv!I tillegg til krathonger som settes på vannet sendes det også opp mange lykter med brennende lys.Denne tradisjonen stammer fra India, hvor en liknende takkefeiring til Brama og Ganges sjel (Deepavalee) finner sted. I 1863 sørget Kong Rama IV for at Deepavalee-festivalen ble adoptert til Thailand som en høytid til ære for Buddha.I tillegg til hyllesten til Buddha skal også det å sette krathonger på vannet sørge for at alt vondt drivers vekk og man får en ny start. Mange mener også at det bringer god lykke, og ikke minst er det en takk til vannets gud.

En festkledd thai-jente

?>

Leave a Reply