Tempelrunde

Nesten morgen hadde vi booket oss inn på en guidet tempeltur. Avreise fra hotellet klokken 08.00 med Wat-Tri som første stopp. Vi ble plukket opp av en kjempe søt guide med en liten minibuss som skulle frakte oss runt den dagen.

Small Bus to Bang-Pa-In

Men igjen var det denne trafikken. Akkurat denne lørdagen gikk det store blomstermarkedet i Bangkok varmt fordi Thailands skulle feire en av de store høytidene sine, ”fullmånefest”, neste dag. 

flower market

Et av ritualene som hører til fullmånefest er nettopp å sette blomster og lys på vannet ….

Krathong

i forbindelse med høytiden skulle kromprinsen besøke Gran Palace, og når et medlem av kongefamilien kommer på besøk er det ingen grenser for hva som skal forberedes.

I tillegg var det også maraton i Bangkoks gater denne morgenen, samt vanlig morgenrush for ikke å nevne at det var buddadag.

Bangkok Marathon 2008

Med andre ord var trafikken verre enn vanlig! Og det var bare en ting å gjøre, hele følge måtte hoppe ut av bilen, midt i veien, snirkle seg gjennom trafikken, for så å spasere den siste kilometeren til Grand Palace.

I templene har de en streng dresskode, så hele følge hadde kledd ser deretter, i lange (varme) klær.

Det var mildt sagt dødsvarmt! Guiden vår var tydeligvis vant til slike forhold og spratt av gårde bortover veien, mens det sto litt dårligere til med oss turister. Da vi nesten var fremme ved tempelet fikk Solveig heteslag og kastet opp :(

Da bestemte vi oss for å la guiden og resten av turistene starte tempelrunden uten oss. Isteden gikk vi og kjøpte masse vann, og satt oss i en park rett utenfor tempelet.

Den parken var vist ikke akkurat byens beste strøk. Uteliggere, slitne selgere og møkkete duer på alle kanter. Etter en liten stund kom en av uteliggerne bort til oss å advarte oss om å oppholde oss i parken, da tok vi raskt hintet og kom oss av gårde på tempelrunde vi også.

?>

Leave a Reply