Hua Hin safari

Etter to dager med masse jobb var vi klare for å se noen dyr, i noe vi trodde var en vanlig dyrepark. Som vanlig ringte vi Mr. Rinn og ba han kjøre oss til Hua Hin Adventure Park, som ligger ca en halvtimes kjøretur unna huset vårt.

Hopp av sa Rinn med et bredt glis da vi endelig var framme. Vi hadde ikke kommet oss ut av bilen før en mann kom å hilste pent og tok oss med til en liten tigerbaby. Litt skremte av synet sto vi å beundret den søte skapningen fra avstand, men det ble ikke lenge.

Vi fikk straks beskjed om å sette oss ned ved siden av den lille tigeren, og før vi skjønte hva som skjedde hadde vi begge matet den lille skapningen med tåteflaske. Så mye vi blondiner må finne oss i, skal vi også ha noen fordeler :)

Solveig var først ute

Deretter bar det etter med Ingvild

Mens Ingvild strevde med å betale med er kort som hadde dengufeber, var Solveig så heldig å få holde en liten apekatt

Så var det tid for dagens første aktivitet, ridetur på en diger elefant. En dame kom å ba oss følge henne opp en lang trapp, og hvem kunne skjønne at dette var stigen opp på en elefant? Vertfall ikke vi, og vi ble nok så overrasket over møtet med en stor snabel på toppen. Oppe på elefanten satt det allerede en thailandsk elefanttrener med en diger øks, som var ment å holde elefanten i sjakk, hjelp! Vi ble pent nøtt til å tråkke på elefantens rygg, som så ut som en sliten dørmatte (stakkars elefant) og klarte opp i noe som minnet mer om en sliten stolheis enn en sal. Og av sted bar det, Solveig og Ingvild på elefanttur i jungelen.

Det var kjempe skummelt å sitte litt over to meter over bakken, på en diger elefant. Elefanten, stakkars, hadde sine behov og vi måtte tåle noen rare bevegelser da elefanten både måtte bæsje og tisse. Elefanten syntes nok den hadde båret nok turister for en dag, den forøkte å snu og var rett og slett ganske vrang. Det resulterte i akutt dødsangst, så vi måtte be elefanttreneren snu og sette oss av igjen på trygg grunn. Begge to var vi livredde (for å si det mildt) og Solveig var like blek som en nysminket thai! Skrekk og gru!! På vei tilbake til den gigantiske trappen traff vi på et par oppe på en annen elefant, de tok bilde av oss, og stresset som vi var ville vi gjerne gjengjelde den tjenesten. Men de skrekkslagne jentene klarte ikke å stille inn kameraet på rett funksjon, så igjen ble det en liten filmsnutt.

Trygt nede på bakken fikk vi servert en eksotisk lunsj som bestod av kokosmelk og ananas. Vi er vertfall helt enige om at det ikke blir flere elefantturer på veldig lenge!!

Neste aktivitet var elefantshow. Og for noen triks de lærer elefantene sine!

Solveig var helt på adrenalinkikket og vi kjøpte like godt en kurv bananer så kun kunne mate elefantene

De kunne både male

Spille basket

Spille dart

Og fotball

Og vi kan vel alle tenke oss hvordan det går når Norge står i mål

Ikke minst er et av stedets viktigst inntektskilder å lure tilskuerne til å kjøpe en kurv bananer til de flinke elefantene. Så da ble den elefantmating også :)

I tillegg fikk vi se elefantmassasje

Rokkere

Neste post på dagens program var slangeshow!

Under hele showet var det en veldig dramatisk thailandsk dame som kommenterte på thaiengelsk. Hun la ut om hvor farlige alle slangene var, hvor fort de kunne drepe deg, og ikke minst hvilke groteske framgangsmåter de vanligvis bruker..

Vi fikk ta på en cobraslage

Og se giften dens

Så var det tid for alligatorshow.

Alligatorene var inne på et avlukket område, takk og lov, med glassvegger slik at vi kunne se dem. Og inn sendte de to skrekkslagne unge gutter, som tilsynelatende var alligatortrenere.

For oss som satt i publikum virker det ikke som om det var tilfellet, men det kan jo ha vært en del av showet deres. Det var en fryktelig nervepirrende opplevelse fra start til slutt, og vi var begge overrasket over at begge guttene som seg ut igjen i livet.

De startet hele showet med en bønn til buda, og gjorde deretter sitt beste for å trekke de store dyrene opp av vannet, som igjen svarte med å glefse etter dem så de skvatt livredde rundt blant de sultne dyrene. De sklei rundt og falt om hverandre, kjeftet litt på hverandre da den ene mente den andre ikke passet godt nok på og visa versa. Hjelpes! Men heldigvis tror vi de hadde gitt alligatorene masse godt og rått kjøtt før ”showet” så de virker heldigvis ikke så sultne. Hele showet ble avsluttet med at den ene stakkars gutten puttet hodet sitt inn i alligatorens munn til publikums gisp!

Vi funne ikke komme oss ut derfra fort nok etter at skrekkoppvisningen endelig var over.

Vi bestemte oss for å ta noen bilder av alle de søte dyrene som ruslet rundt på området før avreise.

En søt pappegøye

Knoll og tott

Og selvfølgelig mr nysgjerrig

Det er selvfølgelig også tilbud om å mate disse søte skapningene

Julius

Babyelefanter

Og siden vi ikke satt lenge nok på elefanten til å få et bilde, måtte vi nesten ta bildet av “monsteret” som hadde gleden av å ha to skrekkslagene jenter på ryggen

Men i det vi er på vei ut døra kommet det en hyggelig gutt fra Burma som gir oss mange gode reisetips. Han får æren av å bli den første som gjør oss stolte over å være norske i utlandet, etter at han har rost både den norske kongefamilien og regjeringen opp i skyene, som eneste land i verden som har tillat vennene hans å opprette et norsk domene med politisk frihet, til å holde Burmas befolkning informert om den faktiske situasjonen i landet :)

På veien ut, traff Ingvild en søt liten skapning hun ikke klarte å la være å nærme seg :)

?>

Leave a Reply