Gourmetmat i skyene

Skoene satt som et skudd og middag ble utsatt to og en halv time.

Vi hadde bestilt bord på den italienske restauranten Mezzaluna, og gedet oss veldig til italiensk pizza som en kjærkommen avveksling fra ris og cashewnøtter. Mezzaluna ligger på toppen av et av hotellet State Tower. Her blir vi raskt sendt rett til 64. etasje(!!) med heis. Det var omtrent som å ta spaceshotten og dottene satt godt i ørene da vi nådde toppen.

bangkok_0608_0822

Vi ble plassert på et bord rett ved de store vinduene som dekket hele restauranten med fantastisk panoramautsikt over byen.

The Dome en la terraza del Lebua State Hotel - Bangkok

Vi følte oss kanskje ikke helt som det gjennomsnittlige klientellet, og saken ble ikke noe bedre da vi forsøkte oss på å bestille bare en rett. En av servitørene våre bare lo, og mente men ikke ble mett av det. Det ”vanlige” er å bestille minst åtte retter, så det ble åtte retter.

Kniver, gafler og andre redskaper lå i lange baner ved tallerkene våre. Og det var på tide med litt vin. Det ble spansk rødvin, som koster ca 15 euro på butikken i Spania, her kostet er 25 euro for et glass.

Maten var kjempe god, selv om ingen av oss egentlig skjønte hva vi fikk. Hver gang det kom ny mat på bordet kom det også en mann som forklarte oss hva maten bestod av. De to ingrediensene som sitter igjen er svart kaviar og trøfler, håndlaget italiensk kremost og vellagret brie, ikke akkurat pizza …

Heldigvis kom alle rettene i små størrelser, og vi kom oss gjennom åtte retter, en forrett og dessert. Da var vi sprekkeferdige og klare for den gigantiske regningen. Her betaler man like mye for opplevelsen som maten.

Vi fikk også tatt et hyggelig farvel med de fantastiske kelnerne våre :)

?>

Leave a Reply